گرفتن عکس پرسنلی (عکس پاسپورتی) یکی از نیازهای رایج و کاربردی هر انسان در طول زندگی به حساب می آید. ثبت نام در ادارات، استخدامی ها، ثبت نام کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه و دیگر موارد مشابه همگی نیازمند عکس پرسنلی هستند. بسیاری از افراد بر این باورند که گرفتن عکس پرسنلی تنها از طریق آتلیه امکان پذیر است. اما این روز ها با پیشرفت تکنولوژی و افزایش چشمگیر قدرت گوشی های هوشمند، دیگر نیازی به آتلیه رفتن نیست. درحال حاضر، بسیاری از افراد تنها به وسیله یک گوشی هوشمند به سادگی و بدون هزینه در منزل عکس پرسنلی می گیرند. اگر شما هم از آتلیه و عکاسی 4*3 کلافه شده اید، پیشنهاد می کنیم آموزش گرفتن عکس پرسنلی در منزل را از دست ندهید.
پس زمینه عکس پرسنلی
تصاویر پرسنلی همگی دارای یک پسزمینه ساده و اغلب سفید رنگ هستند. به همین دلیل به یک پسزمینه ساده و تکرنگ نیاز خواهید داشت. البته نگران سفید یا رنگی بودن این پسزمینه نباشید؛ چرا که در مرحله آمادهسازی نهایی و با استفاده از یک نرمافزار ویرایش عکس مانند فتوشاپ، به راحتی امکان تغییر پس زمینه را خواهید داشت.
همچنین سوژههایی که دارای پسزمینه ساده و تک رنگ نیستند هم امکان جداسازی را خواهند داشت؛ اما ممکن است برای این کار نیازمند صرف زمان و انرژی بیشتری باشید. همچنین بسته به استفاده از عکس پرسنلی، احتمالاً رنگ و نوع لباس شما نیز اهمیت خواهد داشت.
ژست مناسب عکس پرسنلی
گرفتن عکس پرسنلی، ژست خاصی ندارد. تنها کافی است شانه ها و صورت به شکل کامل در کادر قرار بگیرند. جهت عکسبرداری اصولی، بهتر است با فاصله مشخصی از دیوار (50 سانتی متر) و به صورت ایستاده قرار بگیرید. شانه ها صاف، سر روبه جلو و سینه ها در حالت عادی باشند. سپس به کمک یکی از اعضای خانواده در این حالت عکس بگیرید. توجه داشته باشید که صورت و شانه های شما باید دقیقا در مرکز کادر باشند. بهتر است 10 الی 15 درصد اطراف تصویر را پس زمینه تشکیل دهد.
نوع پوشش در عکس پرسنلی
پوشش مناسب در عکس پرسنلی یا پاسپورتی یکی از نکات مهم است. بانوان در عکس مناسب آی دی کارت نباید حجاب داشته باشند و یا در صورت تمایل به حفظ حجاب خود، باید حجاب اسلامی را رعایت کنند. نباید شال، روسری، کلاه یا پوششی بر سر داشته باشید؛ مگر اینکه یک روسری مذهبی مانند مقنعه ای باشد که هر روز می پوشید. همچنین استفاده از عینک در عکس پرسنلی مجاز نیست.
برای تهیه عکس پرسنلی بهتر است از لباس های تیره استفاده کنید و از پوشیدن لباس سفید خودداری کنید. همچنین استفاده از لباس های که نوشته های Bold روی خود دارند بپرهیزید.
تنظیم نورپردازی محیط
تنظیم نور محیط یکی دیگر از مراحل اصلی آمادهسازی است. بهترین نور برای عکاسی، نور طبیعی آفتاب است. اگر در محیط شما پنجره نورگیری وجود داشته باشد، میتوانید نور لازم برای عکاسی را از همین قسمت دریافت کنید. در غیر این صورت، نور مصنوعی مانند چراغها و یا پروژکتورهای مخصوص عکاسی هم گزینه مناسبی برای استفاده خواهند بود. البته به این نکته دقت کنید که در هر صورت، نور تابیده شده بر روی سوژه باید ملایم باشد؛ چرا که نور شدید باعث ایجاد سایه خواهد شد و به اصطلاح تصویر شما را خواهد سوزاند.
تنظیم دوربین؛ مهم ترین نکته در گرفتن عکس پرسنلی
یکی از نکات اساسی و مهم در گرفتن عکس پرسنلی، تنظیم صحیح و مناسب دوربین است. امروزه، اغلب گوشی های هوشمند به واسطه تکنولوژی، دارای دوربین های قدرتمندی هستند. در حقیقت، به همین علت است که می توانیم به راحتی در منزل عکس پرسنلی بگیریم. جهت تنظیم دوربین ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر این تنظیمات دوربین در گوشی هوشمند شما وجود نداشت، بدون تغییرات اضافی آن را در حالت پیش فرض استفاده کنید.
- کاهش حساسیت سنسور: یکی از نکات مهم در تصاویر پرسنلی، وضوح بالا و عدم وجود نویز است. با کاهش iso به کمترین حالت ممکن، دوربین شما در بهترین حالت عکسبرداری قرار می گیرد.
- سرعت شاتر بالا: اگر گوشی شما از قابلیت تنظیم شاتر به صورت پیش فرض پشتیبانی می کند، آن را روی حداکثر قرار دهید. در غیر این صورت می توانید از برنامه های تنظیم دوربین استفاده کنید. اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد می کنیم بدون اعمال تغییرات در شاتر به عکسبرداری بپردازید.
- استفاده از سه پایه: اگر سه پایه عکاسی دارید، تصویر نهایی با وضوح و کیفیت بیشتری خواهید داشت. در غیر این صورت به کمک یکی از اعضای خانواده عکس بگیرید.
ویرایش تصویر و ایجاد نسخه نهایی
برش و تنظیم زاویه
اولین قدم در ادیت تصویر پرسنلی، برش مناسب و تنظیم زاویه آن است. تصاویر پرسنلی باید به نسبت ۳ در ۴ برش داده شوند. برای این منظور میتوانید در نرمافزار فتوشاپ و یا هر نرمافزار ویرایش تصویر دیگری، در قسمت برش (Crap) عدد ۴ را در بخش ارتفاع (یا Height) و عدد ۳ را در بخش عرض (Width) وارد کنید. سپس در صورت نیاز، اندازه نسبت تعیین شده بر روی صفحه را تغییر داده و در قسمت مناسب بر روی چهره سوژه قرار دهید. توجه داشته باشید که چهره باید دقیقاً در وسط برش قرار گرفته و تمام قسمتهای آن از بالای موها تا قسمتی از شانهها نمایش داده شود.
حذف پسزمینه
دسترسی به یک دیوار کاملاً سفید برای استفاده به عنوان پسزمینه کار دشواری نیست؛ اما اگر به هر دلیلی این امکان برای شما وجود نداشت، میتوانید از نرمافزارهای ویرایش تصویر استفاده کنید. یکی از بهترین نرمافزارها برای حذف پسزمینه، فتوشاپ است. با استفاده از فتوشاپ تنها کافی است از منو Select گزینه Subject را انتخاب کنید تا سوژه شما به سرعت از پسزمینه جدا شود. سپس با جدا کردن لایه سوژه، امکان حذف پسزمینه مهیا خواهد بود.
همچنین با استفاده از وبسایت Remove.bg، حذف پسزمینه تنها با چند کلیک امکانپذیر خواهد بود. تنها باید عکس مد نظر خود را آپلود کنید تا این وبسایت مراحل لازم برای حذف پسزمینه آن را آغاز کند.
ویرایش روشنایی و رنگ
یک عکس هرچقدر هم که هنرمندانه گرفته شده باشد، با یک ویرایش حرفهای میتواند زیباتر شود. عکسهای پرسنلی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. هر عکس بسته به نورپردازی و ترکیب رنگ خود، نیازمند ویرایش متفاوتی است. با این حال استفاده از روش آزمون و خطا برای تغییر المانهای تصویر برای رسیدن به بهترین نتیجه همیشه مؤثر است.
ما سعی کردیم در این مقاله آموزش گرفتن عکس پرسنلی را بطور کامل به همراه توضیحات تکمیلی برای شما بیان کنیم. از این پس به راحتی در هر وقت و هر زمان می توانید عکس پرسنلی و با کیفیت از خود تهیه کنید. به نظر شما کدام یک از بخشهای این مقاله از اهمیت بیشتری برخوردار است؟ نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه خود را بنویسید